«Vorige bericht

Mijn eerste blog. Naais!

Deel dit bericht op

Echt leuk dat je de moeite neemt om mijn eerste blog te lezen. Want met de lancering van een nieuwe website start ik ook met een blog.

Hoi!

Ik heb een atelier aan het Wilhelminapark in Tilburg waar ik onder andere vier keer per week les geef. Naailes om precies te zijn.
Ik ga eigenlijk nooit met tegenzin naar mijn werk. Ik ben wel eens moe, gezien ik een echte “momboss” ben. En probeer ik de balans tussen werk, drie kinderen, man, sport en huishouden te vinden. Dat is soms een uitdaging.
Mijn werk was ooit mijn hobby. Er was een tijd dat ik geen hobby meer had omdat die hobby mijn werk was geworden. Maar nu heb ik sinds 2 jaar het mooiste en fijnste atelier van Tilburg. En heb ik regelmatig na de les zoveel inspiratie en zin om zelf ook wat te maken.

Een bijkomend voordeel daarbij is, is dat alles wat ik maak vaak binnen een uur wel af is. Een wikkelrokje voor mijzelf, een zwierjurk voor mijn middelste dochter of een trui voor manlief. Dat voelt best heel geweldig kan ik je vertellen.

Van beginneling ...

Als tiener meisje kon ik weleens wakker worden op zondag en denken; ik heb zin om vandaag een jurk te naaien. Dan sprong ik op de fiets en eindigde ik uiteindelijk bij de kwantum gordijn afdeling. Aangezien het zondag was en ik nergens anders een lap kon scoren. Daar kocht ik dan een zwarte linnen stof. Ehm gordijnstof dus!.
Thuis gekomen ijverig achter die naaimachine, knippen, stikken en vloeken uiteindelijk.
Want ik had het linnen met een restje tricot voering gecombineerd (een rekbare en niet rekbare stof moet je niet met elkaar combineren.. not done dus!)

Het ontbrak mij aan kennis. Duidelijk niet aan inspiratie en bevlogenheid:)

... tot technische nerd

Ik denk nu wel eens, als er zo’n juffie als ik in de buurt was geweest dan had mij dat flink wat frustratie kunnen besparen.
Inmiddels naai ik alles zo weg, ben ik een soort machine. Nu denk ik dus wel eens terug aan dat onbevangen gefoefel van toen. Ook heerlijk natuurlijk.
Maar geweldig dat ik nu 13 jaar dit vak mag uit oefenen, en daarvan 7 jaar als ondernemer.
Ik eigenlijk niet meer zo vaak vast loop.
Ik eigenlijk best een technische nerd ben geworden en ik het mega leuk vind als ik iets niet snap. Net zo lang puzzelen tot ik het door heb en ik het technisch netjes voor elkaar kan krijgen.

Uit je hoofd, in je hart!

Terugkomend op mijn atelier, mijn inspirerende, fijne, veilige, werkplek. Waar voor mij de creativiteit in de lucht hangt. Als je daar binnen komt dan wil je iets creëeren. Maken, verzinnen, naaien, plakken of knippen. Gewoon in die flow raken. Waarin je uit je hoofd mag gaan en in het hart. Waarin tijd dus op de achtergrond raakt en geen rol meer speelt. Totdat de naaijuf zegt “dames het is bijna tijd, gaan jullie langzaamaan opruimen?”.
Ik vind het wel mooi om hiermee te eindigen, want dat is wat ik misschien wel het mooiste vind aan het les geven. Mijn cursisten in die flow zien komen. De overgave aan het creatieve proces en dus soms ook imperfecties toelaten in een verder heel geslaagd rokje, jurkje of simpelweg hun eerste shopper.

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om mijn eerste blog te lezen, tot over een maandje weer!

Liefs Renate

Deel dit bericht op
«Vorige bericht

© naaisbyrenate.nl | Alle rechten voorbehouden